Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Φιλία

Ως σχέση φιλότητος, αφοσίωσης και σεβασμού ορίζεται, ως αναπόσπαστο τμήμα της ανάπτυξης των παιδιών, πηγή νεότητας για τους ηλικιωμένους, πηγή ελπίδας για εμάς τους υπολοίπους περιγράφεται...

Φιλία και φίλος, απλά ο άλλος μας εαυτός, καθώς έλεγε ο Πυθαγόρας...

Στρέφεις καμιά φορά το βλέμμα στον στερέωμα όπου αχνοφέγγουν κουκκίδες φωτεινές που σπάνε με το φως τους τη σιωπή του μαύρου βελούδου που σκεπάζει τα πάντα. Κι αν είσαι τυχερός - μόνο αν είσαι τυχερός - θα δεις κάποιο αστέρι να "πέφτει"... Κι αν προλάβεις, αν θυμηθείς, ίσως και να κάνεις κάποια ευχή απλά για να στεφανώσεις τη στιγμή...

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στο πεφταστέρι που φώτισε το μαύρο ετούτο φόντο...

Edelweiss, σ' ευχαριστώ από καρδίας για το βραβείο Φιλίας!



Το βραβείο Proximidade περιγράφεται ως εξής: «Αυτό το blog επενδύει και πιστεύει στην εγγύτητα – την εγγύτητα στο χώρο, το χρόνο και τις σχέσεις. Αυτά τα blog είναι εξαιρετικά γοητευτικά. Αυτοί οι bloggers προσπαθούν να βρουν και να γίνουν φίλοι. Δεν ενδιαφέρονται σε βραβεία για την προσωπική τους άνοδο! Η ελπίδα μας είναι όταν κοπούν οι κορδέλες των βραβείων αυτών, να αναπαραχθούν ακόμη περισσότερες φιλίες. Παρακαλώ δώστε περισσότερη προσοχή σ’ αυτούς τους συγγραφείς!»

Proximidade is described as follows:'This blog invests and believes in PROXIMITY - nearness in space, time and relationships. These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in prizes for self-aggrandizement! Our hope is that when the ribbons of these prizes are cut, even more friendships are propagated. Please give more attention to these writers!'

This blog award should be sent to your favorite eight bloggers and they, in turn should forward to eight of their favorites. You should include the text for Proximidade (above) in your announcement blog.As I have to choose only eight, the Proximidade Award goes to:

Καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία μ' αυτό τον όμορφο τρόπο να εξέλθω από τον μικρόκοσμό μου, με τη σειρά μου απονέμω το βραβείο στους:

http://ifida.blogspot.com
http://lolapestaola.blogspot.com
http://selenete.blogspot.com
http://12thespis.wordpress.com
http://theoulini.blogspot.com
http://oimethistanes.blogspot.com
http://prkls.blogspot.com
http://peiratesonline.blogspot.com

20 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ... νομίζω.
    Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα τα κίνητρά μου όσον αφορά στο blogging. Τα εγωιστικά γονίδια βλέπεις καμμιά φορά σε τυφλώνουν και νομίζεις πως είσαι μόνος σου.

    Να είστε καλά, παιδιά! :) και πάντα να σχολιάζετε! ακόμα κι αν νομίζετε πως δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να πείτε! δίνετε δύναμη στον blogger να συνεχίζει και να μη νοιώθει μόνος. Κανένας δεν θέλει να είναι μόνος. Και πολύ περισσότερο αυτοί που γαβγίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EYHARISTW GIA TIN TIMI..PANTA FILOS SOY KALI SYNEHEIA!!!!KAI POLLES EPYTIHIES EYHOME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ' έχεις λιώσει αγαπητέ Ναξίονα σαν το κεράκι που λιώνει με τη φλόγα. Τι να πω τώρα! Σ' ευχαριστώ! Όχι για το βραβείο (που στο κάτω κάτω της γραφής φίλοι είμαστε και θα το θεωρήσουν όλοι σικέ) αλλά για όλους τους παλιούς καλούς φίλους που θυμήθηκες μ' αυτό τον τόσο όμορφο τρόπο, την πανέμορφη αυτή ποιητική κι ονειρική αναφορά!
    Όταν οι υποχρεώσεις και οι διάφορες πιέσεις σ’ έχουν βάλει στη μέγγενη και σ’ ένα συνεχές τρέξιμο, τόσο που δεν χαλαλίζεις λίγα λεπτά για φίλους που αγαπάς και τους σκέφτεσαι (κι ας είναι διαδικτυακοί), τότε μόνον κάποιος που «ονειροβατεί» μέσα σε όνειρα μπορεί να σε φέρει, για λίγο έστω, στα συγκαλά σου. Και να σε κάνει να χαμογελάσεις από ψυχής – πράγμα που τόσο μας λείπει!
    Δεν τους γνωρίζω όλους τους βραβευμένους στ’ ονειρικό σου ιστολόγιο. Σ’ ευχαριστώ όμως για την ευκαιρία που μου έδωσες, έστω νοερά, να βρεθώ μέσα στα ποιητικά πελάγη σου με την Ίφιδα, με την Lola, με την Αθηνά, με τον Περίκαλλο. Με κάθε μια και με κάθε έναν με συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί – που να εξηγώ τώρα – κι είναι φορές που νοιώθω ότι κάτι τους οφείλω, έναν απλό χαιρετισμό έστω, ένα πέρασμα από τα μπλογκ τους, σε ορισμένους ένα τηλεφώνημα. Ελπίζω να μη με παρεξηγούν. Κοντά στην έτσι κι αλλιώς αυτιστική συμπεριφορά μου, έπεσαν βροχή κι οι υποχρεώσεις όπως πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι των Γαλατών κι ήρθε κι έδεσε το γλυκό…
    Τους χαιρετώ από καρδιάς όλους. Κι εύχομαι να δώσει η Θεά Τύχη να βρεθούμε σύντομα από κοντά. Αν όχι πουθενά αλλού, τουλάχιστον στο… γνωστό ραντεβού του καλοκαιριού στο όρος των Θεών. Που ελπίζω να κάνει ένα κουράγιο και να τα καταφέρει αυτή τη φορά να έρθει και η Αθηνά.
    Δεν θέλω να μονοπωλήσω το χώρο σου γιατί ξέρεις ότι όταν πιάνω το πληκτρολόγιο είναι σαν να καταπίνω γλιστρίδα και ξεχνάω να σταματήσω.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑΞΥ! ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΛΕΜΕ!

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΜΠΑΝΤ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ?

    ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν το ήξερα ότι υπάρχουν τέτοιο βραβείο... σ' ευχαριστώ πολύ!

    Νά 'σαι πάντα καλά!

    Ηλέκτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ Ναξ,
    αυτό ήταν από τα βραβεία που μου αρέσουν!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ki εγω είμαι πολύ χαρούμενη διαβάζοντας όχι μόνο το κείμενο μα και τα σχόλια!!!

    Σ'ευχαριστώ Naxion :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαι ταξιδευοντας σημερα σκεφτομουν να γραψω ενα αρθρο περι φιλιας...Αλλα ξερω γιατι μου ειπες να ερθω εδω χωρις το σπαθι! Για να με σκλαβωσεις με τα γραφομενα σου!! Οπως και να χει σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην ανιδιοτέλεια της φιλίας, βραβείο είναι κάθε χαρά ή λύπη που μοιράζεσαι, κάθε ωραία συζήτηση που θα σε βοηθήσει να δεις από μια άλλη οπτική. Σ ευχαριστώ πολύ όμως και γι αυτό το, διαφορετικής έκφρασης βραβείο και φυσικά γνωρίζεις πως ανταποδίδω. Χαίρομαι πολύ που είδα και ανθρώπους που είχα καιρό εδώ. Σας χαιρετώ εκ καρδίας όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λόλα, δεν είναι (φαντάζομαι) θέμα εγωισμού η κατάθεση ψυχής σ΄ένα ψηφιακό ημερολόγιο. Κάθε άλλο.... Και φυσικά τίποτε πιο όμορφο από το να διαβάζεις απαντήσεις κάποιων που απλά τους άγγιξε κάτι που είχες να πεις...

    Σε κάνει και νιώθεις όμορφα κι οπότε προσυπογράφω το τελευταίο κομμάτι του μηνύματός σου... Κανένας δε θέλει να είναι μόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. OI.METHISTANES, τα αισθήματα αμοιβαία πάντα! Και σου εύχομαι με τη σειρά μου, να έχεις μια ανατρεπτική χρονιά και επιτυχίες προσωπικές και ψηφιακές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θέσπη, αγαπητέ φίλε... Νομίζω ότι η δική μας σχέση μπορεί άνετα να γίνει σήριαλ με όλα τα περίεργα και χιουμοριστικά που τη χαρακτηρίζουν. Μπορεί για αρκετό διάστημα να χαθήκαμε, αλλά φίλους ποτέ δεν ξεχνώ. Και όταν τους ξαναβρώ, δε συνηθίζω να χάνω την ευκαιρία να τους προσεγγίσω και πάλι. Συγχαρητήρια για την ενέργειά σου που βγάζεις στο blog και για την ενημέρωση που προσφέρεις... την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σου την ξέρεις μιας και με γνωρίζεις δια ζώσης...

    Νιώθω ότι φέτος θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας, και έχω επιθυμήσει απίστευτα τα όσα έχουμε βιώσει... Καιρός για αναβίωση των όσων ζήσαμε λοιπόν...

    Καλή συνέχεια και δύναμη σου εύχομαι! Και κάπου κάπου να τρέχεις και τους άλλους, μην τρέχεις πάντα μπροστά... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μινέρβα μου, αν κάποιος άντεξε κι αντέχει τα πάσης φύσεως ψηφιακά πειράγματά μου, ακόμη και την αλλαγή του νικ του χωρίς διαμαρτυρία, αυτή είσαι εσύ... Εισήλθες στη blogoσφαιρα όταν οι υπόλοιποι απλά παίζαμε κυνηγητό στα διάφορα ψηφιακά φόρα... Δυναμική, ευαίσθητη, έτοιμη για αγώνες. Την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σου την ξέρεις κι ελπίζω όπως είπε κι ο θέσπης, κάποια στιγμή να βρεθούμε όλοι μαζί σε μέρη όμορφα κι ονειρικά...

    Καλά να μου περνάς! Και πάντα δυναμική όπως τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ηλέκτρα, εγώ σ' ευχαριστώ για τα όσα όμορφα διαβάζω στο Blog σου! Δροσιά απλά!

    Νάσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περί του κάλλους στρεφόμενε σύντροφε, δέξου και την εκτίμησή μου εκτός του βραβείου που σου άρεσε! Για τον τρόπο γραφής σου και την κριτική σου σκέψη θα ήθελα σελίδες ολόκληρες να γράψω, τα λίνκ που οδηγούν στη σελίδα σου φαντάζομαι αρκούν για την ώρα...

    Έχουμε καιρό να βρεθούμε, δε νομίζεις? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πειρατή, την αδυναμία μου σ' οτιδήποτε αφορά την κοινωνική ομάδα των πειρατών, την ξέρεις :) Και το ταξιδιάρικο το ύφος, μην το χάσεις ποτέ!

    Επιτυχίες εύχομαι κι ελπίζω κάποια στιγμή να τα πούμε από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ίφιδά μου, τα ξωτικά είναι πολύ δύσκολο να τα βραβεύσεις... Πρέπει πρώτα να τα δεις. Πάντα ξωτικοπαρμένο να είσαι, όπως σε γνώρισα κι όπως σε ξέρω!

    Τα πάντα σου εύχομαι και να αγγίξεις το όνειρό σου ... μην τ' αφήσεις να ξεγλιστρήσει κάποιο πρωινό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Edelweiss, επιστρέφοντας στην αρχή... :)

    Για νυχτολούλουδα ήξερα, ξωτικά επίσης, πεφταστέρια δεν είχα αντιληφθεί καθώς έψαχνα ανάμεσα σε δέντρα και πηγές...

    Χαίρομαι που σε γνώρισα! Νάσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρωινή επίσκεψη και ένα γεια :) δεν είμαι πάντα τυπική στις ανταποδώσεις αλλά είναι και το βραβείο... πως να μην προσθέσω τις ευχές μου??? ..και σε ανώτερα !!!
    καλημέρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλωσόρισες Λάλων Ύδωρ :)Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή